Monthly archives: juli, 2016

Skit-dag!!

Oj.. Vart ska man börja, inte har de varit en bra dag iallafall. Började morgonen med en tvärsur Tyler o när Haylie vakna så var de gnabb direkt mellan dom. Fixade frukost för o sen gå till dagis. När vi va halvvägs till bron kom de två båtar som skulle slussa igenom.. Bommarna stängdes o rullbron började öppnas, ca en halv meter rulla den tills de tog tvärstopp!! Har bott i ljungsbro i snart 4 år o aldrig varit med om något längre stopp, så man tänkte att de strax ska öppnas. Vi väntade, väntade o väntade, men inget hände. Tillslut gick jag till informationstavlan för o kolla upp nummer till vaktbolaget, o efter 4 ringda samtal svarade dom tillslut. Då skulle dom skicka en tekniker dit o skulle ta minst 30 minuter innan han kom, för o sen kolla på ett fel som dom inte ens visste om de gick att laga. Med två varma, trötta o uttråkade barn började jag tillslut gå tillbaka för att gå runt genom att gå UNDER aktvidukten.. Tillslut kom vi fram till dagis, lämnade snabbt in dom för o sen åka till jobbet. Med allt detta kaos så kom jag extremt sent till jobbet. Har jobbat nu i 10 år och har ALDRIG varit då här sen.. 1,5 timme försenad, stämplade jag in, osminkad,trött, varm o hungrig då jag inte hann äta hemma.

Jobbade dom resterade 2 timmarna dom va kvar på mitt pass, för o sen åka mer till stan för en massa ärenden. Så först åkte jag ner till tingsrätten för o lämna in dom sista papprena för skilsmässan, så nu är den äntligen färdig.. På både gott och ont!! Sen skulle jag vidare ner till soc för o lämna in alla papper (som redan är försenade).. Kommer dit o så hade dom ändrat öppettider till 15 istället för 16, och kommer dit 15:20 ? så kaoset fortsatte även där.. Så nu måste jag åka ner på torsdag igen få jag är ledig o får ta mig tiden för o lämna in papprena så jag sen kan få mina pengar. Efter de gick jag ner till stan för o köpa nya sandaler till Haylie då vi på något vis tappade skorna ute efter att vi lekt borta vid Jolina, och fick även bli ett par till mig då mina har gott sönder heelt! 

Efter de gick jag till bussen för o hämta mina två små skruttar på dagis 🙂 Där efter gick vi direkt hem, blev lite soffmys, kvällsmat och sen var de redan dags för sängen 🙂 

Nu är de dags för mig att sova också och jag hoppas verkligen att jag får en betydligt bättre dag imorgon än vad jag hade idag :p 

Over and out!


VECKANS blogg!

Förlåt, varit super dålig med att skriva blogg denna vecka.. Så får bli en summerad vecka ^^ 

Har jobbat måndag, onsdag-fredag, så är inte så mycket att skriva om dom dagarna. 🙂  Dagarna består av dom vanliga rutinerna.. Gott upp, kollat på 1-2 filmer/serier, ätit frukost, lämnat på dagis, jobba, hämta från dagis, laga mat och sova.. Mycket mer än så hinner man inte med ^^

I tisdags däremot så träffade jag finaste Evelina och hennes son ? Träffades runt 10, gick först till kanalparken, sen vidare till dagisets utegård med inhängnad (då de är sommarstängt), där barnen kunde leka fritt och man kunde sitta ner nån sekund utan att oroa sig för att nån av dom sprang iväg, kommer bilar, cyklar osv ^^ 

Vi var där till ca 14:30, då de va dags för oss att gå hem och laga mat 🙂 Efter maten gick vi ut igen en liten stund på gården där de blev lek i sandlådan, lite cyklande, springa efter en sprallig Tyler och vända på Haylie som inte har lärt sig än hur man svänger runt ? Efter ett tag gick vi in och varvade ner lite innan de va läggdags. Tyler kissade även första gången på pottan helt frivilligt, vilket är väldigt stort för en förälder då man inser att dom börjar bli stora OCH blöjor är dyrt ?


I lördags började jag dagen med att städa, städa, städa OCH städa. Bäddade nytt i sängen, vek in ett ton med sängkläder, lakan, handdukar och kläder.. Efter de åkte vi in till skäggetorp för att hämta upp min brorson som skulle sova över hos sin faster ? Har varit två helt underbara dagar. Började med att äta tacos på kvällen, som avslutades med film och godis ? 


Idag (söndag) började vi med att gå upp kl 5:30 och hade lite soffmys fram till 9, där efter åt vi lite frukost och gick sen ut för o möta upp min evigt saknade vän, Jolina och hennes dotter ? Sen från 10-15 va vi ute hela dagen. Blev en massa lek både på dagisets utegård (samma anledning som i tisdags ?) och sen vidare till deras lekpark utanför dom. Stannade på affären där mellan för o köpa lite glass och varsin blommspruta, som barnen använde som vattenpistoler ? vattenkriget mot varandra slutade med en vatten-rutschkana i lekparken, och alla tre såg ut som tre lortgrisar som lekt i gyttjebad ? 


Vi sköljde av dom de värsta, sen gick vi hem för o ta ett ordentligt och välbehövligt bad ^^ Fixade ihop lite kycklingwok med nudlar till oss, sen gick vi ner till Hemköp där vi mötte upp Tobbe som skulle på en lägenhetsvisning precis vid barnens dagis 🙂 Där efter åkte vi till skäggetorp för o lämna av Ludde hos sin pappa, som dessutom va hos våran mamma.. Så barnen hann säga hej till mormor och morfar innan de va dags för oss att gå till nästa stopp.. Farmor och farfar ? Däremot var dom inte hemma och jag skulle bara skriva ut ett papper så blev ingen långvarig stund där 🙂 
Barnen sover för natten och själv ligger man i sängen, varm, pigg och uttråkad. Ska väl tvinga ögonen att blunda snart så man orkar med en ny jobbvecka med start kl 10 inorgon 🙂 
Over and out!


Jobb jobb!

Då va denna arbetsvecka över, på’t igen imorgon ^^ Har jobbat hela helgen så Tobbe har varit här o tagit hand om barnen (Tyler) ^^ Haylie blev kidnappad av farmor o farfar för en övernattning hela helgen med biobesök, massa bus o mys 🙂 Igår va jag o fixade en cykelvagn som ja ska köpa för en billig peng. Helt otroligt snälla människor som lät mig hämta den redan nu o betala senare OCH även dela upp betalning om ja så behövde/ville 😮 Så nu står den än så länge på balkongen, måste fixa en hjälm till Tyler bara så blir de lite cykelturer med min dessutom nya OANVÄNDA cykel ??  (fick den i mars✌?️) 

Idag var de bara ett kort pass på jobbet, 12-15, så mötte ju upp Tobbe, farmor Monica o barnen vid jobbet, sen tog vi bussen direkt hem 🙂 Till en början va de massa gos o mys, vilket sen sluta med tjafs, tjafs och åter tjafs. Barnen gnäbbade, Haylie blev på nåt djävulshumör o Tyler va bara allmänt trött. Tyler somnade direkt efter en välling vid 19, medan Haylie gjorde ALLT för att hålla sig vaken/uppe. Efter 22 somna hon äntligen o är nu snart dags för mig att sova med. 

Over and out!


Familjedag

Denna veckan har de blivit lite vabb för Tyler. Jobbade tisdag och onsdag, va på jobbtorget på onsdagen med en febrig Tyler (inte hög feber).. Sen va jag hemma med båda barnen igår (torsdag) för o va säker på att febern höll sig nere + att dagis vill att man är hemma en feberfri dag. Sen passade jag även på att bli förkyld själv, såklart ?. 

Och så idag va vi lediga igen från både jobb o dagis ^^ och dagen har bestått av kvalitetstid med familjen, o även besök. Där jag bjöd på chokladbollar-special ? och som avslut blev vi bjudna på Pizza Hut 😀 Haylie åkte till farmor o farfar förut för en övernattning där tills på söndag. Kommer både bli biobesök, lek o mys, med mera nu under helgen för min kära prinsessa ? 


Tyler va super trött o somnade redan 19:05. Så nu under kvällen har jag spenderat 2,5-3 timmar framför tvn o kollat på Twilight-breaking dawn part 1 och 2 ^^.  

Nu är de dags för mig att sova lite, har en hel jobbhelg att se fram emot.. Börjar med ett pass imorgon, 9-15. 🙂 

Over and out! 


Ärenden på stan

Idag har jag och Tyler varit på en del ärenden i stan 🙂 dagen började med att Tyler vaknade upp med feber medan Haylie va hur pigg som helst. Klockan 10:00 skulle jag vara på möte på jobbtorget, så fick bli o lämna Haylie på dagis vid 9, för o sen åka ner till stan med Tyler. 

På jobbtorget gick vi bland annat igenom mina betyg, tog ut medelbetyget o kollade över studier. Min tanke hsr varit nu ett tag att jag ska göra två högskoleprov för o den söka in till psykolutbildning nästa höst.. Men med ett medelbetyg på 12,6 så är den drömmen väääldigt långt ifrån. Medelbetyg för psykolog är på 22,7.. Behöver läsa upp matte 2 för att kunna söka någon annan utbildning då det kommer jag göra oavsett, skulle ja få (av ett mirakel) MVG så skulle ja hamna på ett meritvärde på 15.1.. Fortfarande lååångt ifrån ? kollade få upp va snittet va för o söka in med även högskoleprov gjorda.. Då låg medelvärdet 1,9 på högskoleprov AV totala 2,0.. Så börjar fundera på socionom istället. Men först ska jag börja med att läsa matte 2 på distans mellan 13/8-22/12 ? 

När vi väl va färdiga på jobbtorget åkte jag ner för o lämna in skillsmässopapperna som avslutades idag.. Va där förra veckan o fick som svar då att de räckte med våra signaturer på ett vanligt A4a, men väl där nere krävde dom även personbevis från Skatteverket, vilket dom INTE nämnde nåt om sist..  Så nu ska vi bara skriva ut dom o skicka på posten, SEEN är skilsmässan klar. 

Hann även med att ta en snabb lunch med Tobbe då han hade rast samtidigt som vi blev klara, sen gick vi direkt till bussen. Men på grund av att den bussen va 5 minuter sen så missade vi ljungsbro-bussen.. Fick då sitta på resecentrum med en trött, gnällig och rastlös Tyler i 30 minuter för o ta nästa buss.. Haylie skulle egentligen hämtas kl 14 men kom istället fram 14:30. 

Efter dagis tog barnen en liten powernap, medan jag kollade klart på barnfilmen som dom valde ut xD


Efter de har vi bars tagit de lugnt :), Tyler sover sen 1,5 timme tillbaka och Haylie försöker sova i sing säng 🙂 Och snart kommer även mina små blå stängas igen för idag med ^^ 

Over and out! 


Heldag i solen! 

Skulle skrivit detta inlägg igår men som vanligt så somnade jag i Haylies säng ^^

Igår va de en helt underbar dag, solen sken redan från att vi slog upp ögonen 4:30 ^^ På morgonen kollade på lite filmer o busade lite, åt lite frukost sen plockade vi ihop badkläder, fika o filt för en dag i bergs slussar tillsammans med Johanna, Claudia + barn ( o en till mamma med barn som jag ej kommer ihåg namn på) 

Jag gick längs kanalen dit o mötte upp dom där 🙂 Badkläderna sattes på direkt, och med lite fika i magen sprang alla barnen ner till vattnet, sen kom dom inte upp fören dom skaka ^^ Måste säga att jag har nog aldrig sätt dom leka så bra som dom gjorde igår 😀 Inget bråk, lekte ihop, skratta och hade jätte kul 😀 

Efter ca 4 timmar var de dags för oss att bege oss hem, o efter så länge ute i solen va man rätt seg i kroppen, men fast bestämd va ja på att gå hem igen o inte ta bussen ^^ 


När vi nästan va hemma, började magarna kurra, o va alldeles för trött för att ställa mig o laga mat direkt när vi kom hem. Så stannade till vid malforscafét för lite mat, och lovade även barnen glass om dom åt bra 😀 

Eter mat o glass gick vi äntligen hem, solbrända (sönderbränd mamma) efter ca 7 timmer ute.  ^^ Barnen fick ta en dusch för o få bort all sand som va kvar, sen fanns de inte så mycket energi kvar från någon av oss 🙂 Resten av kvällen blev bara soffmys, barnen fick varsitt kinderägg sen blev de sängen (för alla tre) ^^ 


Over and out!


Fullt på to-do listan

Idag har man varit på tusen ärenden runt i stan. 

Nu i veckan pratade jag med stångåstaden för o kolla om dom hade kvar -förturs systemet. O fick då reda på att om man är i skilsmässa o har barn, får man förtur i det området där barnen står skriva. Tobbe har sökt 36 lägenheter sen maj, var av 7 stycken har varit i Ljungsbro och fick reda på detta igår. 

Så idag åkte jag redan klockan 9 in till stan för att först gå på ett läkarbesök. Sen mötte jag upp Tobbe vid Skatteverket där vi båda behövde få ut personuppgifter och Tobbe hade en hel del ärenden själv. Sen vidare till tingsrätten för att få en kopia på våran skilsmässa, för att sen åka ner till stångåstadens kontor o lämna in dessa uppgifter. Och med goda nyheter står Tobbe nu 2a i kön på en lägenhet här på gården där jag bor, så nu får alla hålls både tummar och tår 😀 Skulle va både smidigt OCH bra för barnen att ha båda föräldrarna nära varandra 🙂

Sen för någon vecka sen blev jag plötsligt utskriven från arbetsförmedlingen, vilket jag MÅSTE va inskriven på eftersom jag än så länge fortfarande får hjälp från soc. O turen jag haft idag så låg mitt id hemma efter att Tyler ricit ut hela min väska i går kväll ? Som tur var så kunde Tobbe styrka vem jag var eftersom vi än så länge (i 4 dagar till) är gifta. Av allt springandes överallt stannade vi till för o käka lite, sen gick vi även förbi Clas Ohlson för att äntligen få min värmedyna jag skulle fått i födelsedagspresent, än sådär 4 månader senare ^^ men bättre sent än aldrig :p 


Sen åkte vi o direkt o hämta upp barnen på dagis, som va glada o se att båda mamma o pappa va med o hämta dom 🙂 Efter de gick vi förbi Johanna för o köpa en ståbräda till Haylie, som oftast nu mera vill gå 🙂 Stannade även förbi på Hemköp för o handla hem lite frukost och jordgubbar som vi sen åt till efterrätt/kvällsmat ^^


Tobbe stannade till strax efter vi lägt barnen, o jag fastna framför Singstar ^^ hade sjungit i över 2 timmar då Haylie plötsligt vaknar av världens mardröm, tårarna forsar o är helt otröstlig i 30 minuter.. Nu har hon äntligen somnat i min säng, o de är även dags för mig att sova (vilket ja egentligen va påväg att göra för ca 1 timme sen) 

Over and out! 


En kort arbetsdag!

Har varit en del tråkiga dagar med inte så mycket att skriva om, jobbat för de mesta. Va förbien vän en kort stund igår efter jobbet sen hem o fixa ordning kvällsmat till barnen. Slog nog även rekord än så länge på flest bestälda fiskmenyer på jobbet ? turen som älskar fisk SÅÅ mycket, fick ge ut 15 stycken menyer på 1 timme ? 
Idag skulle jag jobbat 11:45-15, men va heeelt stendött på jobbet. Typ inga gäster o alldeles för mycket personal. O med en mensvärk som kom som en plötslig smäll så fick jag o två till sluta tidigare (om vi ville), så blev lite lunch innan de va dags för mig att åka o hämta mina små skruttar på dagis 🙂 sen har man försökt o städa lite i lägenheten, vilket var lättare sagt än gjort. Med en trotsig Haylie o en klängig, och mammig Tyler så blev de inte mycket gjort :/ Läggningen tog också längre en vad de brukar. Tyler somna efter 1 timme vridandes i sängen, och Haylie har nu PRECIS somnat efter 2,5timmes lekande. Nu ligger man här o funderar på om man ens orkar göra något mer idag, eller om man ska lägga sig redan nu xD Nya trenden hos familjen Torkelsson är att somna i barnens (Haylies) sängar ? Men än så länge är ja vaken, men ögonen börjar allt känns lite tyngre 😛

Over and out! 


Ledig dag med bus!

Idag var jag ledig från jobbet o spenderades med två fina vänner + deras barn 😀 

Började morgonen med filmmys (som vanligt) med mina två älskade barn och strax innan vi skulle äta frukost ringde Evelina och frågade vad jag gjorde. Kl 14 skulle Anneli och Nella komma hit, så bjöd över Evelina en liten stund innan dom skulle komma 🙂 Vi hann precis äta frukost så kom Evelina hit, jag stod o precis hade börjat baka en äppelkaka (i långpanna) o barnen busade. Strax därefter ringer Anneli o säger att hon fick sluta tidigare o skulle komma redan kl 11, däremot va Evelinas son super trött så dom bestämde sig för o gå hem, o samtidigt stod jag o planerade lunch för oss alla xD Lite rörigt i huvudet och med en trött Tyler fick jag tillslut ihop kycklingwok med nudlar som ja bjöd Annelie och Nella på 🙂 o efter maten, medan barnen kollade på film åt vi även lite efterrätt, sen va de dags för dom att gå hem 🙂 


Resten av eftermiddag/kväll har vi bara tagit de lugnt, sätt på ännu fler filmer o ätit kvällsmat 🙂 Nu håller jag på att söva Tyler, och sen går vi in i rond 2# med Haylie 😛 så får vi se vad kvällen har att erbjuda mig när barnen somnat 🙂 

Over and out! 


Snabb inlärning

Känns jätte skönt att man börjat komma in mer och mer med allt på jobbet. Börjar lära känna flera kollegor, få en bättre sammanhållning o vi alla kan skratta o prata öppet om typ allt och stationsmässigt så blir jag även bättre där. 🙂 På min första dag var tanken att jag skulle ha en lugn introduktion, men med kö till dörren fick jag direkt hoppa in och backa kassan. Dagen efter hade jag egen kassa och bara 2 dagar senare fick jag stå i DTn (ta emot bilarna). Självklart har jag fortfarande mycket kvar att lära mig, men har  också haft en stor fördel av att jobbat inom samma yrke sen tidigare 🙂 

Det som har varit svårast än så länge har varit DT2an då man ska hålla koll på vilka bilar som ska parkeras, skriva ner reg-nr på rätt kvitton och finns även en knappsats på väggen där vi ska trycka när vi gett ut en order, parket bil osv.. I lördags stod jag där första gången utan större problem (har stått tidigare men blev inte så lyckat den gången ?).. 

Idag har jag roterat på tre platser.. Började med att stå i kassan, tog sen över DT1an, för att sen byta ner till DT2an då jag va bättre på den än hon som stod där först ? Ironiska i allt är att jag bara jobbat i snart 2 månader, och känns som jag varit där i minst 6 månader ? Många som jag börjat prata med på jobbet kan fråga 1,2-5 (!!) gånger om jag verkligen är ny, o när jag då svarar att jag jobbat på BK i 7 år innan får jag responsen -JAHAA, de förklarar varför du är så duktig o snabb ?✌?️ 

Nu längtar jag till att få lära mig köket också, men kommer troligen få stå mer i DT’n nu så man kan de felfritt först 🙂 Fördelen med att kunna alla stationer är att man har ännu större chans att få extra pass o även byta med andra 🙂 För nu om man ska byta, måste man ha koll på att man kan samma ststion(er). Men så småningom, kommer jag lära mig mera och kunna placeras där de finns behov, är även ännu roligare när man får rotera runt o göra lite av varje sak 🙂 

Nu är de dags att sova, 🙂 Imorgon är man ledig o får besök av Anneli o Nella, vet någon som kommer bli överlycklig ?

Over and out!